Zo bescherm jij jezelf goed tegen de zon deze zomer!

Geschreven door Yvette
Zo bescherm jij jezelf goed tegen de zon deze zomer!

Het is officieel alweer lente, dus we kunnen hopelijk binnenkort wel weer beter weer en meer zon verwachten. Dat is natuurlijk heerlijk, maar vaak zijn we hier in het begin zo blij mee dat we vergeten dat teveel blootstelling aan de zon slecht voor ons kan zijn. Daarom is het belangrijk dat jij toch je huid blijft beschermen, juist als je een liefhebber bent van de zon. Maar hoe kun je dat nu eigenlijk effectief doen? Dat vertellen we je in dit artikel!

Goede zonnebrand

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je gebruik maakt van goede zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen de uv-straling van de zon. Er gaan de laatste tijd een hoop berichten rond op social media die beweren dat zonnebrandcrème gevaarlijk kan zijn, waardoor sommige mensen het niet meer durven te gebruiken. Die berichten gaan vooral om traditionele zonnebrand, waar in veel gevallen nog wat chemische bestanddelen in zitten. Vandaag de dag zijn er gelukkig nieuwe soorten zonnebrandcrème, die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en je huid niet alleen beschermen, maar ook verzorgen. Bij dit soort crèmes hoef je er absoluut niet bang voor te zijn dat ze gevaarlijk of slecht voor je huid zouden kunnen zijn. Een goed voorbeeld hiervan is het merk V. Sun. Deze productlijn bevat geen nanodeeltjes, microplastics, octocryleen of andere chemische of synthetische ingrediënten. 

Draag accessoires tegen de zon

Een andere manier om jezelf en je huid tegen de zon te beschermen, is het dragen van de juiste accessoires. Een zonnebril is onmisbaar in de lente en de zomer om je ogen te beschermen tegen het felle licht van de zon. Vooral bij het autorijden is het prettig om een zonnebril bij de hand te hebben, mocht je een stuk tegen de zon in moeten kijken. Zorg voor een zonnebril met goede uv-werende glazen. Er zijn ook brillen die enkel een donkere kleur glas hebben, maar dit werkt niet goed tegen verblinding door de zon en beschermt ook niet optimaal. Naast een zonnebril kan ook een hoed of pet goed van pas komen op zonnige dagen. Hiermee bescherm jij ook jouw ogen en je gezicht tegen de zon, maar daarnaast ook nog je hoofdhuid. Vooral als je een lichtere haarkleur hebt, loop je nog wel eens het risico dat je hoofdhuid verbrandt als deze te lang bloot wordt gesteld aan de volle zon. Ten slotte is het altijd verstandig om een bidon of drinkfles bij je te hebben op warme dagen met veel zon. Zo weet je zeker dat jij niet uitgedroogd zult raken!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK