Zo kies je de perfecte bruidsschoenen!

Geschreven door Yvette
Zo kies je de perfecte bruidsschoenen!

Ben je helemaal happy met jouw jurk, dan horen daar absoluut een paar geweldige bruidsschoenen onder. En ze zijn belangrijker dan je op het eerste gezicht denkt. Want ook al draag jij een lange bruidsjurk, er komen momenten waarop jouw bruidsschoenen echt in the picture staan! Denk maar eens aan het optillen van je bruidsjurk bij het nemen van een afstapje, maar ook wanneer je gaat zitten zijn jouw schoenen vaak volop in beeld! Hoe kies je nu de absolute perfecte bruidsschoen uit? Je leest het in dit artikel.

Zo kies jij je perfecte bruidsschoenen

Iedere bruid is weer anders, evenals de trouw locatie. Het laat zich niet raden dat wanneer jullie ceremonie zich afspeelt aan het strand, langs een bosrand of elders in de buitenlucht, je daarvoor bruidsschoenen nodig hebt die comfortabel lopen en die passen bij de situatie. Je wilt immers niet wegzakken in de aarde, of zwikken op grindsteentjes met je killer heels.

Bepaal dus allereerst wat de meest praktische schoen is voor de specifieke omstandigheden waarin jullie huwelijksdag zich afspeelt. Wellicht passen halfhoge blokhakken beter dan hoge stilettohakken. Die laatste zijn sowieso niet aan veel vrouwen besteed. De Nederlandse vrouw houdt het graag een beetje praktisch, half hoog volstaat prima en je houdt het een stuk langer uit dan op hoge naaldhakken (uitzonderingen daargelaten natuurlijk!)

Kleur laten matchen met de jurk

Het mooiste is indien je bruidsschoen feilloos past bij jouw bruidsjurk. Dit hoeft niet exact dezelfde kleur te zijn -iets wat lastig te vinden kan zijn- maar wel binnen dezelfde kleurschakering, zodat de kleuren een variant van elkaar zijn. Je kunt kiezen voor lederen bruidsschoenen, maar ook satijnen bruidsschoenen zijn erg populair. Een zachte pastelkleur doet het altijd goed, maar echt populair zijn bruidsschoenen met kleine details, zoals een stukje tule, een roosje op de punt, of strass steentjes. Extra feestelijk zijn metallic bruidsschoenen, bijvoorbeeld zilver- of goudkleurig! Laat je inspireren. 

Bruidsschoenen passen

Het is ontzettend belangrijk dat je bruidsschoenen direct over de juiste pasvorm beschikken. Zodra jij de bruidsschoen aantrekt behoort deze al prettig te zitten. Zowel satijn als leer vormen zich uiteindelijk naar je voeten, alleen bij lederen bruidsschoenen kan dit te lang duren. Zorg ervoor dat de bruidsschoenen net een halve maat te groot zijn bij het passen. Zo houdt je voet ruimte over om iets op te zwellen gedurende de dag. Want je zult zien dat je voeten aan het einde van zo’n geweldige, maar intensieve dag, heel wat te verduren krijgen! 

En let op: bandjes kunnen uiteindelijk gaan knellen. Zijn de bandjes verstelbaar, dan is er niets aan de hand, maar is dit niet het geval dan kan dit zeer onaangenaam worden. 

Tot slot

Zorg dat je de bruidsschoenen diverse malen draagt voordat de grote dag plaatsvindt! Zo kun je ze al een heel klein beetje uitlopen en er voor zorgen dat lederen zolen minder glad zijn en al enigszins ruw zijn geworden aan de onderkant. 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK