Welke badjas past het best bij een saunabezoek?

Geschreven door Yvette
Welke badjas past het best bij een saunabezoek?

Een badjas is onmisbaar tijdens een saunabezoek. Een badjas voelt zacht aan, absorbeert overtollig vocht snel en is vooral ontzettend praktisch. Een omgeslagen handdoek beperkt je bewegingsvrijheid namelijk enorm en kan op elk moment verschuiven of zelfs op de grond vallen. Een badjas maakt een einde aan dit probleem. Tegenwoordig bestaan er echter ontzettend veel verschillende soorten badjassen. In dit artikel leggen we je de verschillen tussen de diverse types graag uit en geven we aan welk type het best bij een saunabezoek past.

Wat is een badjas juist?

Een badjas is een lange jas die uit zacht en goed absorberend materiaal vervaardigd wordt. De jas wordt met een koord rond het middel afgesloten en voelt erg comfortabel aan. Een badjas is een warm en knus accessoire dat voornamelijk thuis gebruikt wordt. Zeker na het douchen of na een ontspannend bad is het heerlijk om een zachte en warme badjas aan te trekken. De jas neemt het overtollig vocht snel op en blijft toch droog aanvoelen. Bovendien behoudt je met een badjas het aangename gevoel van het warme water en kan je zo even relaxed op de bank gaan liggen.

De verschillende toepassingen van een badjas

Een badjas wordt echter niet alleen na een douche of een bad aangetrokken. Een badjas is tegenwoordig enorm populair en deze jas wordt voor zeer uiteenlopende doeleinden gebruikt. Zo worden badjassen bijvoorbeeld vaak in de winter gedragen. De jassen zijn ideaal om je lekker warm te houden en zijn comfortabel genoeg om alle huishoudelijke klusjes uit te voeren. Verder zie je ook op vakantie steeds vaker badjassen terug. Ze worden voornamelijk gebruikt om van je kamer naar het zwembad of de zee te wandelen. Bovendien zijn er tegenwoordig badjassen in diverse uitvoeringen en in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar. Je kan de jas eenvoudig met de rest van je badkleding combineren en je creëert zo een prachtige outfit waar iedereen met bewondering naar zal kijken.

Een badjas voor een saunabezoek

Iedereen die regelmatig een sauna bezoekt, weet hoe handig een badjas is. Een badjas bedekt namelijk het hele lichaam en valt niet af of verschuift niet. Bovendien beschik je met een badjas over voldoende bewegingsvrijheid om op een comfortabele manier van je saunabezoek te genieten. Het is wel belangrijk dat je een geschikte badjas uitkiest. Je moet namelijk voor een stof kiezen die goed ademt en vocht goed absorbeert. Op deze manier wordt het overtollig zweet meteen opgenomen en blijft de badjas op elk moment fris aanvoelen. Met een gepaste sauna badjas wordt een dagje wellness een ontspannende bezigheid waarbij je de stress van de lange werkdagen even helemaal achter je kan laten. 

Welke badjas past het best bij een saunabezoek?

Een sauna badjas van katoen

Eén van de populairste badjassen voor sauna’s zijn katoenen badjassen. Katoen is een erg zachte stof die heel comfortabel aanvoelt. Dankzij de open structuur van katoen wordt vocht goed geabsorbeerd en blijven de jassen toch fris aanvoelen. Tegenwoordig bestaan er ook badjassen die uit lichtgeweven katoen vervaardigd zijn. Deze zogenaamde wafel badjassen zijn ontzettend licht van gewicht en voelen erg luchtig aan. Ze zorgen voor een optimaal draagcomfort en zijn daarom ideaal voor een bezoek aan een sauna of een wellnesscentrum!

Een sauna badjas van bamboe

Een ander materiaal dat vaak gebruikt wordt voor badjassen is bamboe. Net als katoen is bamboe een zacht materiaal dat vocht goed absorbeert. Bamboe heeft bovendien nog enkele andere interessante eigenschappen. Zo is deze stof antibacterieel en zijn bamboe badjassen geschikt voor alle huidtypes. Verder is bamboe ook erg stevig en duurzaam. Bamboe is ten slotte ook een milieuvriendelijke keuze. De bamboeplant heeft enkel regenwater nodig om te groeien en tijdens de productie worden er op geen enkel moment pesticides of andere schadelijke stoffen gebruikt. Zowel katoenen of bamboe badjassen zijn uitstekend voor in wellnesscentra en maken van een saunabezoek een erg aangename en comfortabele activiteit.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK