Zwart deurbeslag: een tijdloze trend

Geschreven door Yvette

Hoe meer je iets ziet, hoe meer je het wil… Klinkt dat herkenbaar? Dat heb ik namelijk met zwarte deurkrukken. Eerst vielen ze me niet eens op, maar nu zie ik overal zwart deurbeslag voorbij komen: Instagram, woonprogramma’s op TV, maar ook in de huizen van mijn vriendinnen. En zwart mag dan misschien wel gezien worden als een trend, maar het is in mijn ogen juist heel neutraal en tijdloos. Ik ben er inmiddels helemaal van overtuigd dat dit ook in mijn woning gaaf zou staan.

Zwarte deurkrukken

Ik ben niet zo’n handig persoon en ik zou niet weten waar ik moet beginnen met het kiezen van zwart deurbeslag. Maar wat blijkt? Je hoeft helemaal geen technisch inzicht te hebben, het monteren van nieuwe deurklinken is niet moeilijk. Als ik het kan, dan kan jij het ook. Je kunt in eerste instantie gewoon kijken naar wat je mooi vindt, je kunt een zwarte deurklink namelijk kopen op een vierkant of rond rozet en in verschillende designs. Van strak tot sierlijk: alles is mogelijk. Ook bijpassende sleutelrozetten of toiletsluitingen kun je kopen in zwart, zodat alles netjes bij elkaar past.

Zwarte deurstoppers

Wat ook geen overbodige luxe is, is voldoende gebruik maken van deurstoppers. Wat bij mijn oude klinken wel eens gebeurde, was dat ik de deur per ongeluk te hard open gooide en dat zowel de deurkruk als de muur werd beschadigd. Zonde! Dat gaat me niet nog eens gebeuren, dus ik ga dit keer ook denken aan zwarte deurstoppers.

Zwart voordeurbeslag

En dat is natuurlijk aanstekelijk als je met een klus begint in huis: als je nog bezig bent met het een, kom je al het ander tegen om aan te pakken. Dat is mijn geval mijn voordeur, want ik zag dat er ook zwart buitendeurbeslag verkrijgbaar is. Hoe leuk is het om het zwarte deurbeslag door te trekken naar buiten? Ik heb mijn oog laten vallen op zwarte huisnummers en een zwarte deurgreep.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK