3 tips voor een succesvolle vakantie met vrienden

Geschreven door Yvette
3 tips voor een succesvolle vakantie met vrienden

Een vakantie met je vrienden is super leuk. Helaas gaat het soms om kleine dingen mis en worden er jarenlange vriendschappen verbroken door akkefietjes die voorkomen hadden kunnen worden. Ga je binnenkort met je vrienden op vakantie? Dan is het goed om een aantal dingen goed voor te bereiden voor jezelf en als groep. Hier lees je 3 tips om een leuke en succesvolle vakantie met je vrienden te beleven.

Overleggen

Iedereen gaat graag op vakantie, maar voor iedereen is de ideale vakantie anders. De een wil de hele weer op het strand liggen, de ander gaat er graag op uit. De een wil wel feesten, andere misschien toch wat minder. Kom als groep bijeen en schrijf voor jezelf op wat je ideale vakantie is, zonder dat je het hier over gehad hebt met elkaar. Zo krijg je van iedereen een eerlijk antwoord. Lees daarna je ideale vakantie-idee op aan de groep en kijk waar overeenkomsten en verschillen liggen. Zo kun je als groep ook in kleine groepjes aan de slag gaan zodat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Je hoeft niet alles meteen al te plannen, maar zo weet je beter wat je aan elkaar hebt en hoef je tijdens de vakantie hier geen discussie meer over te hebben.

Daarnaast is het belangrijk om tijdens en voor de vakantie duidelijk je grenzen aan te geven. Opgehoopte gevoelens zorgen meestal voor grotere problemen. Heb je het idee dat je meer huishoudelijke taken uitvoert dan de rest en vind je dat niet leuk? Weer er open over en maak eventueel afspraken. Klinkt kinderachtig, maar het is nog vervelender om onenigheid in de groep te krijgen.

Verzekeren

Een vakantie boeken is leuk en spannend. Hierdoor vergeten veel mensen de verzekering. Ga je de vakantie boeken? Handel dan ook meteen even die verzekeringssituatie af! Je kunt online reisverzekeringen vergelijken. Vertel dit ook even aan je vrienden, mocht er dan iets gebeuren, dan hoeft dit niet vervelender te worden dan dat het al is en ben je als groep goed voorbereid. Een reisverzekering van InShared heb je binnen enkele minuten afgesloten en kan je een hoop gedoe besparen!

Kosten delen

Een van de meest voorkomende redenen dat families en vrienden elkaar nooit meer zien is geld. We beweren allemaal niet moeilijk te doen om een Euro en meestal is dat het probleem ook helemaal niet. Vaak is er een manier waarop het gaat waardoor het mis gaat. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allemaal apps die je kunt downloaden op je telefoon, waarmee je geldzaken gemakkelijk kunt organiseren. Met zo’n app hoef je niet elke keer in een restaurant aan de serveerder/serveerster te vragen om apart af te kunnen rekenen. Iedereen kan gewoon om de beurt betalen en voert de kosten dan in op de app. Deze app rekent dan uit hoeveel je elkaar verschuldigd bent en je stuurt na de vakantie gemakkelijk een Tikkie. Zolang iedereen de gemaakte kosten netjes invult, blijft er geen reden voor onenigheid over.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK