Goedkoop villa’s boeken: Hier zijn 5 tips voor het vinden van de beste deal!

Geschreven door Yvette
Goedkoop villa’s boeken: Hier zijn 5 tips voor het vinden van de beste deal!

Zit je eraan te denken om een vakantiehuisje te boeken?  Dan wil je natuurlijk de beste prijs. Zowel bij vakantiehuizen Nederland als in het buitenland is er erg veel keuze. Naast de prijs zijn er genoeg andere dingen om aan te denken: Wat zoek je precies? Misschien weet je al waar je een villa zoekt, maar de locatie kan ook nog openstaan. In Nederland is er genoeg keuze, maar er zijn nog veel meer mooie landen met mooie villa’s. Ook voor de villa zelf zijn er genoeg opties. Hoeveel slaapkamers? De tuin? Wil je een zwembad? Kortom, genoeg beslissingen om te maken, die ook een grote impact hebben op hoeveel het je gaat kosten. Maar we blijven Nederlanders: De beste deal is waar we voor gaan! Om je daarbij te helpen zijn hier 5 tips voor het vinden van de beste deal voor jouw nieuwe villa!

1. Weet wat je wilt

Zoals bovengenoemd is er erg veel keuze voor villa’s, zowel in Nederland als in het buitenland. Doordat er zoveel keuze is kan je kieskeurig zijn. Het aantal slaapkamers, badkamers, de grootte van de tuin en een eventueel zwembad, om een paar voorbeelden te noemen. Daar kan je ook teveel van hebben. Bijvoorbeeld door een villa te boeken met meer slaapkamers dan je eigenlijk nodig hebt betaal je al gauw meer dan nodig. Kies een villa die past bij wat je nodig hebt!

2. Boek buiten het hoogseizoen

In veel gebieden betaal je in de zomervakantie meer dan in andere seizoenen voor een villa. In gebieden met wintersport is het juist andersom: Vaak betaal je daar ‘s winters een stuk meer dan in andere seizoenen. Een goede manier om geld te besparen is door te boeken buiten het hoogseizoen. Ook voor een last-minute vakantiehuis bespaar je zo.

3. Kies je gebied

Er zijn zoveel gebieden waar je villa kan staan! Als je een villa zoekt in een specifiek gebied is deze tip niet zo handig, maar als je eigenlijk nog niet weet waar je precies een villa wilt huren is het aan te raden om te weten welke gebieden goedkoper zijn dan andere, waardoor je makkelijk geld bespaart. In Nederland hebben provincies als Drenthe bijvoorbeeld goedkope groepsaccommodatie dan Zeeland.

4. Check de omgeving

Wanneer je een gebied gekozen hebt is het nog de vraag welke specifieke villa je wilt huren. Zoek je een villa in of rondom een stad? Huren in het centrum kost je een stuk meer dan in een buitenwijk! Ook wanneer je in een minder dichtbevolkt gebied wilt verblijven, kunnen villa’s in sommige dorpjes duurder zijn dan andere. Door daar op te letten bespaar je makkelijk.

5. Kies de juiste aanbieder

Op het internet zijn er genoeg aanbieders van villa’s en vakantiehuizen, maar ze zijn niet allemaal een geweldige keuze. Veel aanbieders bieden naast vele andere soorten vakanties ook villa’s aan en hebben dus geen expertise in villa’s, wat wel belangrijk is. Villaspot specialiseert zich in vakantie villa’s en kan je goed verder helpen met het kiezen van jouw droomvilla.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK