Een auto huren op vakantie? Hier moet je aan denken!

Geschreven door Yvette
Een auto huren op vakantie? Hier moet je aan denken!

Op vakantie met het vliegtuig is snel en makkelijk. Wel zit er een groot nadeel aan: op de plek van bestemming heb je geen auto. Gelukkig kun je bijna overal wel een auto huren. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een auto huren op Sardinië. Ben jij van plan om komende zomer een auto te huren tijdens jouw vakantie? Dit zijn de dingen waar je absoluut aan moet denken.

Vooraf vergelijken

Een auto huren is niet goedkoop, maar de ene aanbieder is de andere niet. Doe nog voor je in het vliegtuig stapt goed vooronderzoek naar de verschillende aanbieders van huurauto’s in de buurt van jouw bestemming. Vergelijk niet alleen de prijzen, maar ook de deal die je sluit met de verhuurder.

Check de auto

Wanneer je eenmaal bent aangekomen bij een potentiële verhuurder is het belangrijk om even goed te checken of je zin hebt om met de auto in kwestie jouw vakantie door te brengen. Zeker op zeer toeristische bestemmingen gaat kwantiteit in veel gevallen boven kwaliteit. Wat is de staat waarin je de auto aantreft en vind je dat dat overeenkomt met de prijs die je ervoor betaald?

Maak foto’s

Het is ontzettend belangrijk om na de inspectie van de auto zo veel mogelijk foto’s te maken van de staat waarin jij de auto aantreft. Wanneer de auto door jouw toedoen beschadigt raakt, zul jij hier immers voor moeten opdraaien. Kijk daarom goed naar eventuele krassen en deuken in de auto. Het is extra belangrijk om de voorruit en de velgen goed te checken, omdat hier extra vaak gebruikersschade ontstaat. Maak van alle imperfecties die de auto heeft voor dat jij de weg ermee op bent gegaan een foto. Zo heb jij bewijs wanneer de verhuurder wil dat jij voor kosten opdraait.

Neem het contract door

Hoewel je waarschijnlijk graag snel de weg op wil om je bestemming te verkennen, is het toch slim om echt even de tijd te nemen om het zojuist opgestelde contract met de verhuurder even goed door te nemen. Wees kritisch voor je een handtekening zet. Wanneer je een auto huurt op vakantie is het ook verstandig om daarvoor een all risk verzekering af te sluiten. Wat er ook met de auto gebeurd, jij zult niet voor enorme en onbetaalbare kosten komen te staan.

Wees voorbereid op problemen

Wanneer je een mooie auto hebt gevonden bij een betrouwbare verhuurder, zou je denken dat er niets meer mis kan gaan, maar dat is helaas niet het geval. Wanneer je met een gehuurde auto op pad gaat, is het ontzettend belangrijk om voorbereid te zijn op calamiteiten. Check dus op voorhand bij de verhuurder wat jij in geval van nood moet doen. Sla het nummer van de verhuurder op in je telefoon, zodat je diegene in het geval van pech of schade makkelijk en snel kunt bereiken. Voor het geval er echt wat mis gaat, is het ook verstandig om het lokale noodnummer op te slaan in je telefoon.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK