4 manieren om meer TikTok volgers te krijgen

Geschreven door Yvette
4 manieren om meer TikTok volgers te krijgen

Ben jij bezig met het verbeteren van jouw TikTok kanaal en wil je graag zo veel mogelijk volgers krijgen? Dit lijkt in het begin misschien een onbegonnen taak, omdat je waarschijnlijk geen flauw idee hebt waar je allemaal op moet letten om te zorgen dat je meer bereik krijgt op het social media platform. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je eenvoudig meer TikTok volgers kunt krijgen. In dit artikel zetten we een paar van die manieren voor je op een rij!

1. Vaak genoeg posten

Je zult meer bereik krijgen als het algoritme van TikTok jou ziet als een serieuze creator. Wat je hier voornamelijk voor moet doen, is genoeg posten op het platform. Om meer TikTok volgers te krijgen, moet je dagelijks 1 tot 3 keer posten. Dat kost dus wel behoorlijk wat tijd, maar het is de eerste stap richting een groter bereik op het social media platform. Hoe het algoritme van TikTok precies werkt, weet helaas niemand. Het blijkt echter wel dat het 1 tot 3 keer per dag posten beloond wordt met extra zichtbaarheid van je video’s. 

2. Post op de juiste tijdstippen

Naast het aantal keren dat je post, is ook het tijdstip waarop je post erg belangrijk voor een groot bereik. Uit onderzoek blijkt dat de ochtend het meest geschikt is om te posten op TikTok, omdat je dan de meeste mensen bereikt. Het liefst tussen 05:00 uur en 11:00 uur ‘s ochtends. Als je 3 keer per dag post, wil je misschien niet alle drie de video’s in de ochtend proppen, maar dat hoeft ook niet. Zorg dat je de video waar je de hoogste verwachtingen van hebt in ieder geval in de ochtend plaatst, zodat deze de meeste views krijgt. Daarnaast kun je ook de statistieken van jouw TikTok kanaal gebruiken om te bepalen wat de beste tijdstippen zijn voor jou om te posten!

3. Zo actief mogelijk zijn op TikTok

Naast het posten van eigen video’s, is het belangrijk dat je veel interactie hebt met andere gebruikers en daardoor laat zien dat je erg actief bent op het platform. Plaatst er iemand een opmerking bij jouw video, zorg dan dat je deze opmerking zo snel mogelijk een like geeft en erop reageert. Zo laat je zien dat je actief bezig bent met jouw TikTok kanaal, wat goed is voor jouw plek in het algoritme. Naast reageren op je eigen video’s is het ook belangrijk dat je veel reageert op andermans video’s. Dit is ook een goede manier om mensen geïnteresseerd te maken in jouw kanaal. Zoek bijvoorbeeld andere gebruikers die over dezelfde onderwerpen posten. 

4. Geschikte hashtags gebruiken

Ten slotte zijn de hashtags die je op TikTok gebruikt erg belangrijk voor het bereik dat jouw video krijgt. Wil je een grote groep mensen bereiken met jouw video? Zorg dat je dan in ieder geval 1 van deze hashtags bij iedere post gebruikt: #foryoupage, #fyp of #voorjou. We raden je aan om 4 tot 6 hashtags per video te gebruiken. Kies 1 van de eerder genoemde hashtags en vul deze nog aan met hashtags die relevant zijn voor jouw video.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK