Screenshots maken op de BeReal App

Geschreven door Yvette

In de snel evoluerende wereld van sociale media steekt de BeReal app er met kop en schouders bovenuit. Deze app, bekend om zijn nadruk op authenticiteit en gemeenschapsgerichtheid, heeft een snelle opmars gemaakt in populariteit. Een van de interessante functies van BeReal is de mogelijkheid om screenshots te maken. Laten we dieper ingaan op hoe je dit kunt doen en waarom dit handig kan zijn.

Wat is BeReal?

Voordat we dieper ingaan op het maken van screenshots, is het de moeite waard om te begrijpen wat BeReal precies is. BeReal is een sociale media-app die draait om eerlijkheid en echtheid. In tegenstelling tot veel andere platforms, waar bewerkte foto’s en gefilterde realiteit de norm zijn, moedigt BeReal gebruikers aan om zichzelf te zijn. Geen filters, geen retouches, alleen echte momenten delen. Deze benadering heeft BeReal tot een populaire keuze gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar een authentiekere online ervaring.

Hoe maak je screenshots op BeReal?

Het maken van screenshots op BeReal is eenvoudig en kan op dezelfde manier worden gedaan als op de meeste smartphones:

  1. Open de BeReal app: Tik op het BeReal-icoontje op het startscherm van je smartphone om de app te openen.
  2. Navigeer naar de post: Blader door de feed totdat je de post ziet die je wilt vastleggen.
  3. Maak een screenshot: Op de meeste smartphones kun je een screenshot maken door de aan/uit-knop en de volume omlaag-knop (of de home-knop, afhankelijk van je toestel) tegelijkertijd in te drukken. De screenshot wordt opgeslagen in je fotoalbum.
  4. Bewerk of deel de screenshot: Je kunt de screenshot bewerken of direct delen vanuit je fotoalbum, afhankelijk van je wensen.

Kan iemand zien dat je een schermopname maakt?

Of iemand kan zien dat je een schermopname maakt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type software dat je gebruikt, de instellingen van je apparaat en de toestemmingen die je hebt. Sommige software en apps kunnen meldingen genereren of een symbool op het scherm weergeven wanneer een schermopname wordt gemaakt, afhankelijk van de privacy instellingen. Besturingssystemen zoals Windows, macOS, iOS en Android bieden standaard methoden om schermopnames te maken, soms met meldingen of overlays om aan te geven dat een opname wordt gemaakt. Soms is toestemming vereist voordat schermopnames kunnen worden gemaakt, en het is van groot belang om juridische en ethische overwegingen in acht te nemen bij het vastleggen van schermopnames van anderen zonder hun toestemming.

Hoe kan je een screenshot maken?

Wat betreft het maken van screenshots, de methode hangt af van het besturingssysteem van je apparaat. Op een Windows-computer kun je bijvoorbeeld op de “PrtScn” (Print Screen) toets drukken om een screenshot van het hele scherm te maken, terwijl je op een Mac op “Shift + Command + 3” kunt drukken voor hetzelfde doel. Voor iOS-apparaten, zoals iPhones en iPads, vereist het maken van een screenshot het indrukken van de knoppen “Aan/uit” en “Volume omhoog” tegelijkertijd. Op Android-apparaten verschilt de knoppencombinatie afhankelijk van het apparaat, maar meestal omvat het het indrukken van de knoppen “Aan/uit” en “Volume omlaag”. De gemaakte screenshots worden opgeslagen op verschillende locaties, zoals het klembord, de desktop of de Foto’s app, afhankelijk van het apparaat en het besturingssysteem.

Het maken van screenshots op de BeReal app is een handige manier om momenten vast te leggen, inspiratie op te doen en authentieke verhalen te delen. Het is een eenvoudig proces dat je kunt gebruiken om je BeReal-ervaring te verbeteren en deel te nemen aan deze groeiende gemeenschap van mensen die op zoek zijn naar echtheid in sociale media. Dus ga ervoor en deel je favoriete BeReal-momenten met de wereld!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK