De voordelen van een goed matras

Geschreven door Yvette
De voordelen van een goed matras

Het is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat voldoende slaap in verband wordt gebracht met je algehele gezondheid. Het verbeteren van het geheugen, een beter immuunsysteem en het helpen bij gewichtsverlies zijn allemaal positieve punten die gelinkt worden aan een betere nachtrust. En het matras waar je op slaapt heeft weer een grote invloed op deze nachtrust. Het komt helaas nog erg vaak voor dat men te lang door blijft slapen op een oud en beschadigd matras. Dit wordt dan gewoonweg vergeten of het belang ervan wordt over het hoofd gezien. De toonaangevende Auping matrassen bewijzen enkele van de belangrijkste voordelen van een matras van topkwaliteit.

Het bevordert een goede houding

Het doel van het matras is om het lichaam in gelijke mate te ondersteunen. Vaak wordt er door een ongelijkmatige gewichtsverdeling de onderrug niet goed ondersteund, waardoor de wervelkolom haar neutrale positie verliest. Dit kan op de lange termijn een hele reeks aan klachten veroorzaken.

Mensen slapen in verschillende houdingen, bewust of onbewust. Door het juiste matras te hebben kun je je vorm en houding behouden en soms zelfs verbeteren. Zijslapers hebben bijvoorbeeld meer kans op rugklachten hebben omdat hun foetus houding de rug en nek niet goed ondersteund en dus extra belast worden. Ook dit kan op de langere termijn verschillende klachten veroorzaken, waarbij er zelfs organen aangetast kunnen worden als je een rechter zijslaper bent.

Voor zijslapers is er gelukkig het traagschuim matras. Dit matras is ideaal om de uitlijning van de wervelkolom te behouden en de drukpunten op te vangen. Houd bij het kiezen van een matras daarom altijd rekening met je slaaphouding.

Minder snurken

Snurken wordt veroorzaakt wanneer de luchtweg gedeeltelijk wordt belemmerd tijdens de slaap. Vaak wordt de oorzaak van snurken gezocht bij de slaappositie of bij de neus- of keelamandelen. Het matras zelf kan hier echter ook een rol in spelen. Het wordt geadviseerd om voor een middelhard matras te kiezen als je veel snurkt. De keel zal dan minder samentrekken en je nek en hoofd zullen beter ondersteund worden.

Voorkomt allergische reacties

Allergieën worden meestal veroorzaakt door huisstofmijt. Deze nestelen zich graag in de matrassen. En goed kwaliteitsmatras met een dikkere structuur houdt deze mijten buiten het matras. En als de rest van de kamer ook nog goed schoongehouden wordt dan hebben deze mijten niks meer in de kamer te zoeken.

Stressverlichting

Bij slaaptekort maakt het menselijk lichaam meer stresshormonen aan, wat op zijn beurt weer de bloeddruk kan verhogen.

Het extra comfort van slapen op een kwaliteitsmatras zorgt ervoor dat u ’s nachts beter uit kunt rusten en zo minder stress ervaart en zonder fysieke klachten wakker wordt.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK