Dit zijn de beste producten voor een optimale mondverzorging

Geschreven door Yvette
Dit zijn de beste producten voor een optimale mondverzorging

De mondverzorging is erg belangrijk voor je algemene gezondheid. Een slechte mondhygiëne kan namelijk voor infecties en hardnekkige problemen zorgen. Om je gebit optimaal te verzorgen, heb je natuurlijk een goede elektrische tandenborstel nodig. Je moet echter ook voldoende aandacht aan het type opzetborstel en de tandpasta besteden. In dit artikel zetten we even voor je op een rijtje wat de beste mondverzorgingsproducten zijn, zodat je op elk moment over een schoon, fris en gezond gebit beschikt!

Waarom is je mondverzorging zo belangrijk?

Een goede mondverzorging mag zeker niet onderschat worden. Eerst en vooral vermijd je met een optimale mondhygiëne gaatjes en ontstekingen. Door je gebit goed te verzorgen, sterk je je tanden voortdurend aan en zal je bijna nooit last hebben van pijnlijke kiezen. Bovendien geef je slechte bacteriën zo geen kans om zich in je lichaam te verspreiden. Met een goede en correcte mondverzorgingsroutine behoud je ook je natuurlijk witte glimlach. Je geeft op deze manier steeds een verzorgde eerste indruk en je zelfvertrouwen krijgt ook meteen een enorme boost.

Poets je tanden elektrisch

Het eerste wat je nodig hebt om een efficiënte mondverzorgingsroutine te creëren, is een elektrische tandenborstel. Elektrische tandenborstels verwijderen veel meer tandplak dan de standaard manuele borstels. Verder zijn deze borstels uitgerust met speciale sensoren die de werking van de tandenborstel vertragen zodra je te veel druk uitoefent. Op deze manier kan je je tandvlees op geen enkel moment beschadigen. Bovendien beschikken de meeste elektrische borstel over verschillende poetsstanden waarmee je de poetssnelheid zelf kan bepalen.

De beste elektrische tandenborstels zijn de borstels van Oral-B en Philips Sonicare. Deze modellen werken volgens de allernieuwste technieken en zorgen steeds weer voor een indrukwekkend poetsresultaat!

Dit zijn de beste producten voor een optimale mondverzorging

Waarom is de opzetborstel zo belangrijk?

Bij elke tandenborstel hoort een gepaste opzetborstel. Zowel Oral-B als Philips Sonicare beschikken over diverse professionele opzetborstels die aan de verschillende soorten gebit zijn aangepast. In hun assortiment vind je zowel standaard opzetborstels als opzetstukjes voor mensen met gevoelige tanden of borsteltjes die verkleuringen eenvoudig van het tandoppervlak verwijderen. Zorg er wel voor dat je je opzetborstel tijdig vervangt. Na verloop van tijd gaat de kwaliteit van de opzetborstels er aanzienlijk op achteruit en kunnen bacteriën zich tussen de haartjes nestelen.

Het tandenpoetsen wordt een feest met een leuke elektrische kindertandenborstel!

Ook kinderen kunnen hun tandjes gerust elektrisch poetsen. Vanaf hun drie jaar kan je de eerste elektrische kindertandenborstel introduceren. Deze borstels beschikken over een heel kleine borstelkop met zeer fijne haartjes. De tandenborstels liggen erg goed in de hand en zorgen voor een aangename poetservaring. Bij kindertandenborstels wordt er ontzettend veel aandacht aan het design besteed. De borstels zijn verkrijgbaar in felle, levendige kleuren en je vind vaak een prachtige Disneyprent op de tandenborstel terug. Dit leuke ontwerp trekt de aandacht van de kinderen meteen, waardoor ze hun tandjes dagelijks vol enthousiasme zullen poetsen.

Schenk voldoende aandacht aan de tandpasta

De tandpasta is minstens even belangrijk als de tandenborstel. Zonder tandpasta is het namelijk onmogelijk om je tanden grondig te reinigen. Tandpasta bevat schuurmiddel en fluoride. Het schuurmiddel maakt je tanden glad en zorgt ervoor dat het tandplak zich niet aan het tandoppervlak kan hechten. Het fluoride is dan weer nodig om je glazuur te versterken, zodat je gebit op elk moment tegen gaatjes beschermd wordt. Bovendien geeft de typische muntsmaak van tandpasta je een frisse adem en een erg schoon gevoel. Let er wel op dat je voor kinderen een speciale kindertandpasta koopt. Deze aangepaste tandpasta’s beschikken over minder fluoride, zodat de gezondheid van je kindje niet in gevaar gebracht wordt.

Dit zijn de beste producten voor een optimale mondverzorging

Eindig je mondverzorgingsroutine met een mondwaterspoeling

Een correcte en efficiënte mondverzorgingsroutine wordt afgesloten met een mondspoeling. Het mondwater reinigt je gebit zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken en met een spoeling schakel je eventuele overgebleven slechte bacteriën dan ook meteen uit.
Mondwater wordt ook erg vaak gebruikt om een slechte adem tegen te gaan. Mondwater bevat namelijk menthol en eucalyptus, waardoor je een aangenaam en fris gevoel krijgt. Bovendien bestaat er aangepast mondwater om tandplak te voorkomen en zijn er speciale spoelingen om ontstekingen te behandelen. Een gespecialiseerde mondspoeling is dan ook de ideale manier om je mondverzorgingsroutine op een efficiënte wijze af te sluiten.

Koop je mondverzorgingsproducten bij een specialist aan!

Een goede mondverzorging en een optimale mondhygiëne zijn ontzettend belangrijk. Het is daarom aanbevolen dat je al je mondverzorgingsproducten bij een specialist aankoopt. Op deze manier weet je zeker dat je voor kwaliteit kiest en dat je een optimaal resultaat zal behalen.
Een specialist in mondverzorging beschikt over elektrische tandenborstels van Oral-B en Philips Sonicare. Verder omvat het aanbod van experts ook diverse opzetborstels en hebben ze ook tandpasta van verschillende merken in hun collectie opgenomen. Wil je je mondverzorgingsroutine verbeteren en ben je op zoek naar de beste producten? Bezoek dan deze website. Deze specialist beschikt namelijk uitsluitend over artikelen van de beste kwaliteit en staat je graag met deskundig advies bij!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK