Huis laten verbouwen? 8 Tips die je rust geven tijdens de verbouwing

Geschreven door Yvette
Huis laten verbouwen

Wanneer je gaat verbouwen of je laat het doen, dan zijn er wel een aantal dingen waarmee je echt rekening moet houden zodat het allemaal op de juiste manier verloopt. Welke dingen dat zijn, dat ga ik je nu vertellen.

Zorg voor een goede voorbereiding

Zorg dat je goed weet wat je wilt en bereid de dingen die moeten gebeuren goed voor. Zorg bijvoorbeeld voor een plek waar je meubels opslaan geen enkel probleem geeft. Een opslagloods hiervoor huren is wellicht een goed idee om tijdelijk meubels veilig en droog op te slaan.

Opslaan van je planten

Planten zijn helaas geen meubels of objecten die je makkelijk op kunt slaan in een opslagloods. Beter is het om deze onder een afdak te zetten of vraag vrienden om tijdelijk op je planten te passen. Zo weet je zeker dat je ook na de verbouwing nog kunt genieten van je planten in huis.

Weet wat je wilt

Bedenk niet pas op het laatste moment hoe je nu eigenlijk iets graag wil hebben. Bepaal bijvoorbeeld de kleuren dit je wilt gebruiken vooraf. Weet wat je wilt en zet dat ook op papier. 

Help je financiën op orde

Zorg dat alles omtrent geld op orde is zodat je niet halverwege voor verrassingen komt te staan. Niets is vervelender dan halverwege een verbouwing te moeten stoppen omdat je er gewoonweg het geld niet voor hebt. Bereken het dus allemaal goed en houd een marge. 

Zorg dat je vergunningen rond zijn

Ga je een stuk aanbouwen of bovenop je huis bouwen zorg dan dat je vergunningen op orde zijn. Stel dat je dit niet hebt dan kunnen ze het afwijzen en mag je alles weer weg laten halen. Dit kost alleen maar extra geld.

Neem de tijd

Natuurlijk is een deadline hebben goed, maar stel jezelf er wel eentje die ook reëel is. Niet dat je en deadline hebt waarvan je eigenlijk van tevoren al weet dat dit niet te halen is. 

Kies niet alleen maar voor goedkoop

Goedkoop is duurkoop. Deze uitspraak zul je zeker en vast vaak genoeg gehoord hebben. Dat is ook in dit geval zo. Neem mensen in de arm die professioneel zijn en niet zomaar de eerste de beste mensen die lekker goedkoop zijn. Ga voor een erkend bedrijf. 

Investeer in energiebesparing

Wanneer je dan toch gaat verbouwen, investeer dan in energiebesparing. Het zal in eerste instantie wat duurder zijn, maar het verdient zich uiteindelijk terug.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK