5 redenen om het Italiaanse Puglia te gaan ontdekken

Geschreven door Yvette
Puglia

Ik ben net terug van vakantie en verlang nu alweer terug naar het prachtige Puglia! Wil je door middel van een rondreis Italië ontdekken? Dan mag je de hak van de laars van Italië zeker niet missen. Ik geef je 5 redenen om nu alvast jouw vakantie naar Puglia te boeken.

1 Het eten!

Zoals jullie weten ben ik gek op Italiaans eten en ook wat dat betreft kon ik echt mijn hart ophalen in Puglia. Ik ontdekte er de heerlijkste pasta die ik ooit heb gegeten. Kennen jullie orechiette? Deze zogenaamde oortjespasta móet je een keer gegeten hebben. Als je in Italië bent eet je dit natuurlijk net als ik met een heerlijk glas lokaal verbouwde wijn.

2 De trulli-vallei in Alberobello

Een absolute aanrader is het bijzondere centrum van Alberobello dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je vindt hier heel veel witte huisjes met heel aparte kegelvormige grijze daken. Urenlang heb ik mijn ogen uitgekeken in dit sprookjesachtige dorp, je bevindt je echt even in een andere wereld.

3 Heerlijk zonnen op de vele stranden

Natuurlijk heb ik ook dagen doorgebracht op het strand. Er zijn verschillende openbare stranden waar je heerlijk kunt genieten van de azuurblauwe zee. Ik had ook heerlijk weer, dus voor mij was de droomvakantie helemaal compleet. De mooiste dag heb ik echter gehad bij de strandtent Lido Sabbiadoro (‘goud zand’). Je moet betalen om gebruik te kunnen maken van het strand, maar daar krijg je wel heel fijne faciliteiten voor terug. 

4 Uitgaan in Bari

Ik had gekozen voor een heel charmant hotel in de havenstad Bari, een stadje dat ik je zeker aan kan bevelen. Overdag kun je heerlijk shoppen en vers gemaakte pasta’s op straat eten (awesome!). ’s Avonds verandert Bari met de vele clubs in een uitstekende stad om te dansen. Er zijn clubs waar je helemaal uit je dak kunt gaan, maar vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de wijnbar waar je de lokale wijnen aan een smaaktest kunt onderwerpen.

5 De locals (en de baai!)

De locals in Puglia zijn net zo aardig en gastvrij als je verwacht in Italië. Op het plein van Polignano a Mare heb ik hele gezellige gesprekken gehad – natuurlijk met een glas wijn erbij. Uiteraard kon ik het ook niet laten om even een foto te maken bij de wereldberoemde baai, deze baai is werkelijk schitterend! Wedden dat jij daar ook snel een selfie wilt maken?

Voor de leukste reizen raad ik je aan om eens bij Travelguide te kijken!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK