Je spaargeld nuttig inzetten; deze mogelijkheden heb je!

Geschreven door Yvette

Heb je door de jaren heen het nodige geld verdiend? Heb je een groot deel van dit bedrag op je spaarrekening gezet? Dan bevind je je eigenlijk in een luxe positie. Je weet immers dat je een grote financiële buffer hebt. Ook weet je dat je je in principe geen geldzorgen hoeft te maken.

Desondanks kan dit spaargeld aan je knagen. Op de spaarrekening laten staan van dit geld voelt wellicht niet helemaal goed. Je krijgt immers niet al te veel rente en je weet dat eigenlijk alleen de bank er beter van wordt. Het is daarom interessant om de mogelijkheden te bekijken om je spaargeld nuttig in te zetten.

Ondersteun een goed doel

Hoeveel spaargeld heb je op dit moment precies over? Is het wellicht een idee om met een deel van dit bedrag een bijdrage aan een goed doel te leveren? Bij een goed doel sponsoren bepaal je volledig zelf wat voor bedrag je geeft.

Je bepaalt ook in welke vorm je dit, hoe je dit doet en aan welk goed doel je dit doet. Onthoud in ieder geval dat het geld altijd goed terechtkomt. Bij mensen die dit echt nodig hebben en wel zorgen in het leven hebben. Overigens kun je ook voor andere manieren van donaties aan een goed doel kiezen. Zo is kleding doneren ook iets waar zo’n beetje elk goed doel blij mee is.

Je spaargeld beleggen

Heb je enig idee welk rentepercentage je op je spaargeld krijgt? Waarschijnlijk krijg je slechts 1,5% à 2% rente. Dit is iets waar je niet rijk van wordt.

Heb je wel de ambitie om rijk te worden? Dan kun je je spaargeld beleggen. Dit kun je bijvoorbeeld in aandelen, in ETF’s of in vastgoed doen. Wat de beste beleggingsoptie is, hangt onder meer van de hoogte van je spaargeld af.

Besef wel goed dat beleggen altijd gepaard gaat met risico’s. Je kunt een deel van je inleg of je complete inleg kwijtraken. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen en verdiep je goed in het financiële product. Beleg vooral nooit als een kip zonder kop; dit gaat je alleen maar geld kosten.

Investeer in jonge ondernemers

Het is ook interessant om je spaargeld te investeren in jonge ondernemers. Veel jonge ondernemers hebben een goed idee, maar hebben niet de financiële middelen om dit idee uit te rollen. Jij kunt wel voor deze financiële middelen.

In ruil daarvoor ontvang je bijvoorbeeld aandelen van het bedrijf. Of je krijgt een bepaald percentage van de winst. Dit is een van de meest interessante manieren om je spaargeld nuttig in te zetten.

Je helpt hier andere mensen mee, je hebt hier in principe de maatschappij mee en je kunt hier meer geld mee verdienen. Ondertussen is het ook nog super leuk om een jonge ondernemer op sleeptouw te nemen. Kijk dus eens in je omgeving rond of je mogelijk jonge ondernemers kent. Of dat je via via in contact kunt komen met jonge ondernemers. 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK