In de ochtend snel de deur uit? De perfecte volgorde om aan te houden bij je ochtendroutine!

Geschreven door Yvette
In de ochtend snel de deur uit? De perfecte volgorde om aan te houden bij je ochtendroutine!

Veel mensen gaan ’s ochtends met haast de deur uit. Helemaal begrijpelijk – je wilt zo lang mogelijk in bed blijven liggen, maar je moet ook op tijd op werk of school zijn. Hoe kun je je ochtendroutine optimaliseren? De volgorde die je aanhoudt, speelt hier ook een rol in. Dít is wat ons betreft de beste volgorde om aan te houden.

Koffie en ontbijt

Zodra je wekker gaat, spring je je bed uit en loop je naar de keuken toe. Over je look hoef je nog niet na te denken – blijf nog even in je pyjama of trek een badjas aan. Zo voelt je ochtend ook direct een stukje relaxter! Maak een ontbijtje klaar. Je hebt die energie immers nodig in de ochtend: het maakt je een stuk wakkerder en fitter. Vergeet om die reden ook zeker je kop koffie niet. Koffie geeft je immers veel energie in de vroege morgen. Heb je geen tijd te verliezen? Ga dan voor een kop koffie die snel gemaakt is. Denk aan Senseo: eenvoudiger kan het eigenlijk niet. Wel zo ideaal!

Douchen en aankleden

Ontbijt en koffie achter de kiezen? Mooi! Dan ga je naar de badkamer toe. Neem een frisse douche, als je dit het liefst in de ochtend doet. Een tip: zet het water nét een stukje kouder. Dit maakt je wakkerder! Perfect dus als je je nog moe voelt. IJskoud douchen hoeft heus niet, al kun je die challenge natuurlijk ook aangaan. Tijd bespaar je er wel mee, want onder een koude(re) douche blijf je waarschijnlijk maar kort staan. Vervolgens trek je je kleding aan. Je kunt dit ’s avonds al klaarleggen, zodat je niet voor je kast hoeft te staan twijfelen.

Gezichtsverzorging, haar en make-up

Vervolgens ga je bij de wastafel in de badkamer staan, en is het tijd voor de gezichtsverzorging. Breng een crème aan, om de huid te voeden. Doe je haar en optioneel je make-up. Het is per persoon enorm verschillend hoeveel tijd er naar dit onderdeel uitgaat. Dit kun je zelf het best inschatten! Op basis hiervan bepaal je hoe vroeg je je wekker moet zetten.

Tas inpakken

Pak vlak voor vertrek je tas in, met daarin alle benodigdheden voor de dag. Van je laptop tot je waterfles, van je lunch tot een paraplu. Neem je zelf eten mee? Je kunt ervoor kiezen om je lunch nu te bereiden, of om dit al bij de eerste stap te doen – tegelijkertijd met het maken van je ontbijt.

Tanden poetsen

De laatste stap: poets je tanden. Als je dit als laatst doet, zit er meer tijd tussen het ontbijten en koffie drinken, en vervolgens het poetsen van de tanden. Dat is het beste voor je gebit! Daarnaast ga je zo met een ultiem fris gevoel de deur uit: jij bent helemaal klaar voor een nieuwe dag.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK