Welke jaloezieën zijn er en passen bij jouw interieur?

Geschreven door Yvette
Welke jaloezieën zijn er en passen bij jouw interieur?

Nieuwe jaloezieën zorgen vrijwel direct voor een upgrade van je interieur. Het comfort en de luxe uitstraling geven je woonkamer een heel ander aanzien. Maar welke jaloezieën zijn er eigenlijk zoal en wat past het beste bij jouw interieur? Ga jij voor een Scandinavische look, of wordt het juist een warme aankleding? In dit artikel nemen de diverse mogelijkheden met je door. Hoe kan sfeervolle raambekleding jouw interieurstijl aanvullen en versterken?

Aluminium jaloezieën, stylish en luxueus

Aluminium jaloezieën kennen een moderne, eigentijdse uitstraling. Doordat de jaloezieën in diverse verschillende moderne kleuren verkrijgbaar zijn én in verschillende uitwerkingen zoals metallic look, of geborstelde behandeling, passen zij perfect in het moderne interieur. Waar houten jaloezieën een rustiek landelijk karakter hebben, zijn aluminium jaloezieën er voor het stylish luxueuze interieur. Daarbij bieden aluminium jaloezieën tevens als voordeel dat zij goed vochtbestendig zijn. Ideaal dus voor in de badkamer of andere vochtige ruimtes.

Houten jaloezieën, een stukje Scandinavië thuis

Houten jaloezieën zijn ook in bamboe verkrijgbaar. Beiden kennen een landelijk, rustiek karakter en komen fantastisch tot hun recht in landelijke en industriële interieurs. Je koopt houten jaloezieën in vele kleurschakeringen. Kies jij voor onderkoeld Scandinavisch? Dan ga je voor wit, lichtblauw of zandkleur. Combineer je rustieke jaloezieën met hagelwitte muren. De jaloezieën zijn eenvoudig te bedienen via de brede, modern ogende ladderband. Laat jouw houten jaloezieën gewoon op maat maken. Overigens zijn houten jaloezieën helaas ongeschikt voor vochtige ruimtes. In dat geval kun je kiezen voor PVC jaloezieën. 

PVC jaloezieën, modern én voordelig

Gemaakt van kunststof, maar met het uiterlijk van echt hout; alleen dan voordeliger. We hebben het over PVC jaloezieën. Je kunt ze werkelijk overal ophangen, ook in vochtige ruimtes als de badkamer. Zoek jij een voordelige oplossing voor jouw raampartijen? Sla dan zeker de collectie PVC jaloezieën niet over. 

Rolgordijnen? Moderne, praktische oplossing

Daar waar er zich schuine raampartijen bevinden in je huis, zal de keuze al snel op rolgordijnen of plisségordijnen vallen. Deze zijn immers te bevestigen aan zowel onder als bovenzijde en laten zich eenvoudig bedienen middels een koord. Rolgordijnen en plisségordijnen zijn in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Ga jij voor wit, taupe of zandkleur? Hiermee creëer je een Scandinavische stijl. Warme kleuren als geel, rood en oranje geven de ruimte een levendige, speels moderne sfeer bij witte muren. Zijn de muren ook gekleurd, dan ontstaat er een heel warm en intens effect.

Rol- en plisségordijnen zijn zeer praktische gordijnen en komen overal tot hun recht, hoewel rolgordijnen eerder in slaapkamers, zolders en keukens worden gebruikt. In tegenstelling tot jaloezieën is de inkijk nauwelijks te reguleren; de gordijnen zijn immers (deels) in- of uitgerold.

Inspiratie opdoen

Ben je nieuwsgierig geworden hoe jouw nieuwe jaloezieën er precies uit komen te zien en welk prijskaartje hieraan hangt? Ga dan snel naar topjaloezieen.nl. Hier vind je alle type jaloezieën terug die zojuist besproken zijn in dit artikel en kun je direct heerlijk inspiratie opdoen!

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op Woonpress voor meer inspiratie!

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK