Auto huren op Rhodos? Houd rekening met de volgende punten

Geschreven door Yvette
auto huren rhodos

Je gaat op vakantie naar Rhodos en om de omgeving te verkennen wil je graag een auto huren. Op deze manier zie Ga jij binnenkort op vakantie naar het Griekse eiland Rhodos? Behalve dat het een heerlijk eiland is om tot rust te komen, zijn er ook genoeg mooie dingen te zien op ‘het eiland van de zon’. Ik raad je dan ook aan om een auto te huren om het eiland mee te verkennen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je dit gaat doen. Welke punten dit zijn, dat ga ik jou nu vertellen.

Waar en wanneer kan ik mijn auto boeken?

Bij de meeste autoverhuurders kun jij de auto die je wilt gaan gebruiken voor je vakantie Rhodos al in Nederland boeken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je al in Rhodos bent en staat de auto gewoon al lekker voor jou klaar wanneer jij daar aankomt. Ik vond het geweldig dat ik zo vanuit het vliegtuig de auto in kon stappen om naar mijn verblijf te rijden. Natuurlijk had ik van tevoren al uitgezocht hoe ik moest rijden en dat was wel een heel slim idee van mij om dat op die manier te doen.  

Welke verzekering is nodig?

Let er goed op welke verzekering er al in zit wanneer jij de auto gaat huren. Bij de meeste verhuurbedrijven is het all-in maar het is wel verstandig om dit even na te gaan. Ook hier geldt weer dat je natuurlijk niet voor verrassingen wilt komen te staan. Dit is ook van bedrijf tot bedrijf verschillend. Ik heb mij laten adviseren door het reisbureau welk bedrijf ik het beste kon nemen. Zij weten vaak wel de goede autoverhuurders te vinden. 

Wees op de hoogte van de verkeersregels

Een boete dat is iets waar je niet op zit te wachten. Net zoals in Nederland zijn er in Rhodos ook bepaalde regels in het verkeer waar je je aan zult moeten houden. Zorg dus dat je op de hoogte bent van die regels zodat je precies weet wat je doet. Wat ook ontzettend handig is om te doen is een tomtom mee te nemen met een kaart van het eiland erin die up to date is. Mocht je de weg kwijtraken dan kan je via deze weg de juiste route terug weer vinden. Soms zit ook dit zelfs al in de auto en anders is je mobiele telefoon met internetverbinding ook een handig iets om bij je te hebben wanneer je heerlijk over Rhodos gaat scheuren om het eiland te verkennen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK