Wat mag je verwachten van een bezoekje aan de Match Pitchu in Peru?

Geschreven door Yvette
Wat mag je verwachten van een bezoekje aan de Match Pitchu in Peru?

Heb jij plannen om een rondreis door Peru te maken? Dan mag een bezoek aan de oude Incastad Matchu Pitchu niet ontbreken. Het is ongetwijfeld de grootste bezienswaardigheid van het Zuid-Amerikaanse land. In deze blog lees je alles over deze bijzondere plaats hoog in het Andes gebergte.

Een reis met een en al hoogtepunten

Hét absolute hoogtepunt tijdens je reis naar Peru is Matchu Pitchu. Het is de beroemdste archeologische site van het land. De oude Incastad ligt hoog in het machtige Andes gebergte op 2.430 meter hoogte. Vanuit de leuke en gezellige stad Cuzco organiseren vele bedrijfjes de zogenaamde Inca Trail. Er gelden nog altijd wel beperkingen in het aantal bezoekers per dag. 

Matchu Pitchu staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt gezien als een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Veel ruïnes zijn nog redelijk intact. Enkele hoogtepunten tijdens je bezoek aan Matchu Pitchu zijn onder meer de Koninklijke Graftombe waar in de Inca periode offerrituelen en begrafenissen plaatsvonden. Een andere interessante bezienswaardigheid is de Intihuatana Steen. Deze uitgehouwen zuil geeft heel nauwkeurig de positie van de zon aan. Het is het bewijs dat de Inca’s al veel kennis hadden van de astronomie.

Het is slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden. Je kunt in Matchu Pitchu zeker wel enkele uren rondlopen. Heb je genoeg gezien, dan kan je in de directe omgeving ook nog de Huayna Picchu beklimmen. De top van deze berg ligt op 2.720 meter en vanaf daar heb je een fraai zicht op Matchu Pitchu. Aan de andere kant van Matchu Pitchu ligt Machu Picchu Mountain, die je ook kunt beklimmen. Er valt dus genoeg te beleven zoals je kunt zien.

Wat mag je verwachten van een bezoekje aan de Match Pitchu in Peru?

Over de reis naar Matchu Pitchu

Matchu Pitchu kan je in principe het hele jaar door bezoeken. De ideale periode is echter tussen mei en oktober. In deze periode heb je namelijk de meeste zonuren en is de kans op regen het kleinst. Om er te komen, kan je het best naar Lima vliegen om vervolgens met de trein of een binnenlandse vlucht door te reizen naar Cuzco.

Je kunt naar Lima met diverse luchtvaartmaatschappijen. Vlieg wel altijd met een Europese maatschappij. Dan heb je meer zekerheden in het geval van vertragingen of annulering. Als bijvoorbeeld je Transavia vlucht geannuleerd wordt, zal je in veel gevallen aanspraak op een vergoeding kunnen maken. 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK